Ons logo

Terug naar nieuws

Nicole naar de US


Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Nicole deel 1 (8-6)

Hoi iedereen! Bedankt voor al jullie berichtjes...ik ben blij van jullie te horen in dit verre land waar niemand Nederlands spreekt! Gisteren ben ik op het kamp aangekomen en het regende echt kei hard, maar nu is het gelukkig weer droog. Ik heb een goede maar vermoeiende reis gehad. We waren met 10 Nederlanders naar New York en van daar uit ben ik samen met een paar Russische mensen naar Mineapolis gevlogen. In het hotel daar heb ik alle internationale staff leren kennen en de volgende dag zijn we naar het kamp vertrokken. Ik moet nog erg wennen hier. Ik ken de mensen allemaal nog niet zo goed, dus je voelt je af en toe een beetje alleen, omdat bijna iedereen hier wel een landgenootje heeft, behalve ik. Zondag komen alle Amerikaanse staffleden, dus dan zal het wel wat drukker zijn! Ik zal waarschijnlijk niet zo heel veel kunnen e-mailen hier, omdat er zo'n 100 mensen zijn die allemaal willen internetten, dus er moet maar net een kansje zijn op het juiste moment! Wat erg van Henry bij de fitness! Ik ben er wel een beetje van verschrokken hoor! Verder heb ik nu nog weinig nieuws. We zijn allemaal nog een beetje aan het uitrusten van een lange reis (er komen er een paar uit Australie en Nieuw Zeeland!). Ik hoop nog veel berichtjes van jullie te krijgen! Ik wil graag weten hoe het met jullie gaat! Tot snel! Groetjes Nicole

Terug naar
Boven
of 1, 2, 3, 4, 5


Nicole deel 2 (20-6)

Hoi familie & vrienden!

Hier eindelijk weer eens een goeie lange e-mail van mij. Vandaag heb ik een dag vrij, dus ik ben naar de stad Duluth gegaan samen met een paar andere staffleden. Ik zit nu in de bibliotheek hier en ik heb alle tijd van de wereld om te internetten!!! Ik geniet er even van als dat mag!

Hoe is het allemaal in Nederland? Ik hoor dat alles z'n gangetje gaat...op een paar sappige nieuwtjes na! Ik hoor dat het mooi weer is geweest tijdens de kermis in Rucphen. Is de leidingmusical goed gegaan?! Ik vind het zo jammer dat ik er niet bij kon zijn!

Met mij gaat alles goed. Ik begin eindelijk een beetje gewend te raken aan het leven op een zomerkamp. Het is erg vermoeiend om 24 uur per dag kinderen om je heen te hebben, maar ik heb gelukkig hele leuke kinderen! Ik heb twee Amerikaanse co-counselors: Jean uit New York City en Amber uit Minneapolis. We hebben 6 kinderen in onze cabin: Allison, Alissa, Andrea, Molly, Sara en Samantha. Ze zijn allemaal 13 jaar en ik vind dat een hele leuke leeftijd. Overdag leren we ze allerlei activiteiten. Ik leer ze de komende 2 weken Aerobics, tennis en landsporten (voetbal, volleybal etc.). Na die 2 weken veranderd alles weer, zodat we het niet saai gaan vinden. 's Avonds hebben we vaak een kampvuur of een verkleedpartij of zoiets. Da's echt heel leuk!

Aan de Amerikaanse levenstijl ben ik nog niet helemaal gewend! Ze zijn ontzettend open en knuffelig en "they LOVE everything en everybody" en ze zijn altijd "soooo excited"! Het is wel grappig om te zien, maar het kan voor een nuchtere Nederlander ook erg irritant zijn!

Moet ik verder nog iets vertellen? Oh, ik heb afgelopen nacht een mega grote schildpad voor onze cabindeur gezien! Doodeng! Ik wil ook echt niet weten waar hij nu is!

Oke, dat was het weer voor nu. Ik hoop dat ik op mijn volgende vrij dag weer tijd heb om een e-mailtje aan jullie allemaal te sturen. Ik heb 28 juni weer vrij! Jullie allemaal veel plezier en succes met alles waar jullie mee bezig zijn en tot de volgende keer!

Groetjes Nicole


Terug naar
Boven
of 1, 2, 3, 4, 5


Nicole deel 3 (5-7)

Hoi iedereen!

Hoe is het allemaal met jullie?! Bedankt voor jullie mailtjes, het is leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken daar in Nederland en omstreken! Met mij gaat alles uitstekend op het moment. Ik heb het ontzettend naar m'n zin en het weer is goed (behalve vandaag toevallig!). De afgelopen week was geweldig. We zijn met het hele kamp naar de film geweest dinsdag. "Lilo & Stitch", da's een nieuwe disneyfilm! Woensdag zijn we met de Lindenvillage (dat zijn de kinderen hier in de leeftijd van 12 en 13 jaar) naar een waterpark geweest! En gisteren was het 4 juli, dus: Independance day! Heel apart om dat mee te maken als niet-Amerikaan! Heel de dag is het "we love America" "God bless America" enz enz. Het was ook wel speciaal omdat de slachtoffers van 11 september herdacht werden. Ik heb trouwens het volkslied niet meegezongen! Nou, verder gaan de kinderen van de 1e sessie volgende week weer naar huis en krijgen we nieuwe kinderen. Da's wel leuk, maar ook wel jammer want ik heb leuke kinderen nu! Marijke en Martijn: proficiat met jullie slagen! Veel succes verder! Ik moet er weer vandoor, maar hopelijk tot snel!

Groetjes Nicole

Terug naar
Boven
of 1, 2, 3, 4, 5


Nicole deel 4 (18-7)

Hallo Nederlanders!

Hoe is het allemaal met jullie? Iedereen al op vakantie geweest, op vakantie of klaar voor de vakantie?! Lekker hoor! Hier is het hard werken met kinderen 24/7 om je heen, maar wel leuk. Ik heb nu een nieuwe groep van 7 kinderen, ze zijn allemaal 11 jaar. Da's wel een leuke leeftijd om mee te werken. Mijn nieuwe co-counselors zijn ook geweldig! Ik begin wel een beetje heimwee te krijgen en ik zal blij zijn om weer thuis te komen. Maar eerst nog 3 weken kamp en daarna nog twee weken vakantie: een week in Minneapolis en een week in Miami!! Here I come! Ik heb daar zoveel zin in! Komende maandag heb ik een vrije dag en dan ga ik naar Canada. Dat is ongeveer 4 uurtjes hier vandaan. Ik heb er veel zin in! Nou, iedereen nog veel plezier deze zomer en tot snel!

Groetjes
Nicole

Terug naar
Boven
of 1, 2, 3, 4, 5


Nicole deel 5 (14-8)

Hallo allemaal!

Ja ja, iedereen dacht natuurlijk: waar is Nicole nou gebleven? Verdwaald in het verre Amerika? Nee hoor, ik ben er nog, maar ik heb de laatste paar weken op kamp heel weinig tijd gehad om een lange e-mail te schrijven. Op het moment zit ik in een openbare bibliotheek in St. Paul, de hoofdstad van Minnesota. Kamp is afgelopen en nu blijf ik een week hier net buiten de stad in een hotel om van daar uit maandag de 19e verder te vliegen naar...Miami!!! Daar heb ik super veel zin in! De laatste weken op kamp waren heel leuk en vermoeiend. De kinderen die ik de tweede sessie had waren ontzettend lief, maar wilden ook meer aandacht. Mijn co-counselors waren geweldig en ik zal zeker contact met ze blijven houden. Afscheid nemen van iedereen was best moeilijk na 9 weken bij elkaar te zijn geweest. Ik heb hele leuke vrienden gemaakt en een paar leuke vakantieadresjes op de kop getikt! Toch ben ik ook wel blij dat ik nu even twee weekjes iets anders kan doen dan kamp. Minneapolis en St Paul zijn hele mooie steden waar ik me wel even bezig kan houden. Ze hebben hier het grootste winkelcentrum in heel Amerika dus...En zaterdagmiddag ga ik naar Les MIserables!!! Die show draait hier in St Paul en ik wil het zo graag zien! Hoe is alles in Nederland? Iedereen weer aan het werk of zich klaar aan het maken voor school?! Zo leuk dat ik over twee weken weer thuis ben! Ik ben benieuwd! Nou, de groetjes aan iedereen en tot snel!

Groetjes Nicole

Terug naar
Boven
of 1, 2, 3, 4, 5


Terug naar
Nieuws