Ons logo

Terug

Musical 2002

"Het verdriet van Amaryllis"


Ook dit jaar brengt jeugdtoneelvereniging 'De Peeperklips' uit Rucphen weer een musical op de planken, deze keer getiteld "Het Verdriet van Amaryllis". Na het succes van de afgelopen jaren, zal ook dit jaar een gala avond worden georganiseerd, alleen bestemd voor de ouders van de jonge acteurs en actrices. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 18 mei. Op zondag 19 en vrijdag 24 mei, respectievelijk om 19.00u en 20.00u in jeugdhuis 'De Louwen', zijn er twee uitvoeringen, die hopelijk door elke bewoner van Rucphen en omstreken worden bezocht. Voor het bijwonen van deze voorstellingen wordt een toegangsprijs van €1,50 (kinderen tot 12 jaar) en €3,- (vanaf 12 jaar) gevraagd.

Benieuwd naar het verhaal? Hier een klein voorproefje...

Het is woensdagmiddag, en het is heerlijk warm. De hartsvriendinnen Floortje en Fleur weten niet wat ze moeten doen en ze vervelen zich. "Zullen we naar de film gaan?" vraagt Floortje. "Met dit weer? Ik denk het niet" antwoordt Fleur. "Laten we in ieder geval buiten blijven". Wat nu gedaan, je kent het wel, honderd dingen die je kan doen maar niets is leuk.

Bij Flip en Frank is het precies zo, de twee vrienden weten ook niet wat te doen. Voetballen met z'n tweeën is saai, en ze zijn een beetje uitgepraat over sport, school en meiden. Ze hangen wat rond, en lopen al pratend toch maar met hun voetbal naar de wei.

Fleur heeft een idee, "zullen we kijken of er iets op de speelwei in het bos te doen is?" "Ja goed idee" vindt Floortje. Ze zien in de verte Frank en Flip lopen met een bal. "Oh nee hè, daar heb je die twee weer! Ze gaan zeker weer voetballen" zegt Fleur een beetje ongeïnteresseerd, maar in werkelijkheid heeft ze wel een zwak voor Frank. Haar halve dagboek staat vol met verhalen over hem. Ze doet net of ze hem vervelend vindt, maar is eigenlijk smoor! "Misschien kunnen we wel meedoen met voetballen", zegt Floortje. Floortje en Fleur kennen de jongens al vanaf de kleuterschool en gaan al jaren met elkaar om, zoals jongens en meisjes van die leeftijd. Dan weer ruzie, dan weer goede vrienden. Maar nu zijn ze inmiddels op de leeftijd dat ze de jongens negeren, die ze leuk vinden. Floortje zegt "Je zegt wel dat je er niets aan vindt, maar volgens mij vind je Frank wel leuk toch?" "Ach jij!" mokt Fleur, maar dan begint ze te lachen. "En jij? Volgens mij ben jij op Flip! En zeg nou maar niet, dat het niet waar is, want ik zie hoe je naar hem kijkt!"

Frank en Flip draaien zich om en zien de meisjes. "Hé meiden! Doen jullie mee? We gaan voetballen, maar er is met z'n tweeën niets aan!". Fleur en Floortje kijken elkaar aan en stemmen toe. "We zullen jullie eens in gaan maken!" roepen ze beiden. "Nou dat zullen we dan nog wel eens zien" antwoordt Frank, en Flip grapt "Kijk maar uit dat jullie kleren niet vuil worden!" De wedstrijd begint. Het gaat hard tegen hard, de bomen zijn de goals. De bal gaat van Fleur naar Floortje, Frank onderschept de bal en schiet de bal naar Flip. Flip dribbelt met de bal, ineens een verblindend licht. Fleur schijnt met haar spiegeltje recht in zijn gezicht. De bal vliegt door de lucht en valt in een put, die aan de rand van het bos staat. Flip struikelt over een stuk hout. Hij loopt tegen de put aan en hij stort met een gil over de rand in de put.

Floortje begint te huilen, Frank en Fleur staan stomverbaasd te kijken.
Het is niet zomaar een put. Het blijkt een doorgang te zijn naar een wereld, die wij niet kennen. Een wereld vol elven, trollen en kwaadaardige karbonkels en waar een elfenkoningin op zoek is naar haar verdwenen geliefde. Er wordt een beroep gedaan op de kinderen. Zijn zij in staat om orde op zaken te stellen? Een sprookje zoals nooit tevoren over vreugde en verdriet, macht en machteloosheid en over goed en kwaad. Maar of ditmaal ook het goede, het kwaad kan overwinnen, blijft nog maar de vraag…

Kom maar kijken naar de nieuwe musical van de Peeperklips…